Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn met oplossingen voor snel en betrouwbaar produceren en offertes maken op de TIV

Juli 2012 - Widenhorn was in 2002 voor het eerst aanwezig op de TIV in Hardenberg en sindsdien is het een belangrijk jaarlijks terugkerend evenement voor Widenhorn. In de beginjaren stond Widenhorn nog op een gedeelde stand. Inmiddels is de beurs in omvang en aantal exposanten enorm toegenomen en zo is ook Widenhorn meegegroeid. Op de stand staan specialisten op alle gebieden, zoals verspaning, plaatbewerking, 3D printers en 3D CAD. 

 

De tijden zijn erg lastig voor de maakindustrie in meerdere opzichten. Onze ervaring leert dat sommige bedrijven het werk niet aan kunnen, maar huiverig zijn om grote investeringen te doen. Terwijl andere bedrijven moeite hebben het werk te vinden en te krijgen tegen een redelijke prijs. Gelukkig zien we zelfs in deze tijd steeds meer de trend dat werk voor de maakindustrie terugkomt uit de ‘goedkopere’ landen. Op deze specifieke probleemstellingen probeert Widenhorn de laatste tijd een nog betere oplossing te bieden en worden de ontwikkelingen hierop afgestemd.

 

Snel en betrouwbaar produceren
Een veel voorkomende trend, waar metaalbedrijven mee te maken krijgen is de steeds kortere tijd om producten te maken en leveren. Dry-runs, materiaalafval, fouten en verloren productie-uren kunnen dan echt funest zijn voor de leverbetrouwbaarheid. Alle oplossingen die Widenhorn biedt zijn toegespitst om dit in een vroeg stadium te tackelen. Of het nu is om een 3D CAD model van een klant, uit welk systeem ook, zonder problemen te openen en te corrigeren, een betrouwbaar CAM programma zonder veel handelingen en tijdverlies te realiseren, betrouwbare communicatie naar uw CNC-machines of voor echt complexe en kostbare producten om de NC-code te simuleren, verifiëren en simuleren. Widenhorn biedt een complete oplossing. Afhankelijk van de bestaande situatie bij een bedrijf, kunnen slechts kleine onderdelen van de totaaloplossing tot grote resultaten leiden.

 

Snel offertes bij de klant
Omdat bedrijven steeds meer op de inkopen proberen te besparen, worden meer dan ooit offertes opgevraagd bij toeleveranciers. Tegenwoordig zijn er de meest uitgebreide online offerte systemen voor bijvoorbeeld plaatbewerking. Een ontwikkeling waar Widenhorn ook mee doende is. Maar deze systemen hebben als groot nadeel dat de investering hoog is en het contact met de klant veranderd. Als toeleverancier heb je minder grip op een offerte als deze automatisch bij de klant op het scherm komt. Widenhorn biedt calculatie- en offertesystemen met een lage investering en doorgroeimogelijkheden. Alles kan volledig geautomatiseerd worden en er zijn bestaande koppelingen met ERP en CAD systemen. U heeft alles volledig in eigen hand en kunt na het automatische proces alles handmatig aanpassen indien gewenst. Op deze manier bent u verzekerd dat uw klant de juiste offerte krijgt.

 

Rapid Prototyping & Rapid Manufacturing steeds belangrijker
Belangrijk om snel een goed ‘eerste’ product te maken is Rapid Prototyping in combinatie met Rapid Manufacturing. Als u bijvoorbeeld voor het eerst een product wilt gaan maken, dan is het van groot belang dat u dit product snel kunt ontwerpen en controleren op correctheid. Met de Direct Modeling software kan snel een ontwerp gemaakt worden of een bestaand ontwerp aangepast, maar als aanvulling daarop kan een 3D printer het model direct afdrukken. Het uiteindelijke product heeft u dan daadwerkelijk in uw handen om te controleren, maar ook als verkoopmiddel naar uw klanten. De printers van Widenhorn hebben een lage instapprijs, zijn robuust, gebruiksvriendelijk en bieden direct resultaat. De ontwikkelingen op dit gebied gaan ook enorm snel en op ieder evenement komen de nieuwste ontwikkelingen aan bod. Doordat er eigenlijk al een eindproduct geprint is, verloopt de verdere productie een stuk voorspoediger en verliezen uw CNC-machines geen onnodige productie-uren.

 

Widenhorn op de Technische Industriële Vakbeurs te Hardenberg
Widenhorn staat dit jaar voor de 11de keer op de TIV Hardenberg. Voor Widenhorn is het een belangrijke beurs om de ontwikkelingen die in de zomerperiode gedaan zijn te lanceren. Dit jaar staat Widenhorn op stand 457 met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Plaatbewerking, Verspaning en 3D Printing.