Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn implementeert PROfirst CADCAM voor Bevelsnijmachine MicroStep

 

Juli 2012 - Afgelopen maanden zijn er veel bestaande gebruikers die bestaande machines vervangen of nieuwe machines aanschaffen om hun capaciteit te vergroten. Zo heeft het bedrijf Multi Metaal uit Heerenveen hun snijcapaciteit nog verder uitgebreid met een nieuwe geavanceerde bevelsnijmachine. Multi Metaal toelevering Heerenveen BV is een modern bedrijf, gevestigd in het industriële hart van Friesland, gespecialiseerd in het produceren van halffabrikaten voor metaal verwerkende bedrijven. 

Het bedrijf is gespecialiseerd in o.a.
complete snijpakketten voor de jacht- en scheepsbouw, op maat gemaakte profielen, onderdelen (kop- en voetplaten, windverbanden, etc.) voor constructiebedrijven, onderdelen voor de machine- en apparatenbouw. Om deze diensten te kunnen leveren beschikt het bedrijf over een up to date CNC gestuurd machinepark, optimaal nestingssysteem van Widenhorn en een geautomatiseerd orderverwerkingssysteem. Het bedrijf is in 1999 opgericht en is gegroeid van enkele medewerkers naar het huidige niveau van 15 en groeit nog steeds. Op jaarbasis wordt momenteel 4.000 tot 4.500 ton staal verwerkt tot halffabrikaat.

 

 


Na een evaluatie van verschillende fabrikaten snijmachines is gekozen voor een MicroStep. Multi Metaal stuurt al sinds 2007 hun snijmachines optimaal met PROfirst aan.
Voor de nieuwe machine werd contact opgenomen met Widenhorn voor de aansturing hiervan. De beveltechnologie voor MicroStep is geheel beschikbaar in PROfirst. Omdat er vanuit PROfirst en Widenhorn al ervaring was met deze technologie kon de implementatie in slechts twee dagen plaatsvinden.

 

 

De machine is na de implementatie volledig in bedrijf genomen en de eerste producten werden kort daarna gesneden. Johannes Kootstra, directeur van Multi Metaal, licht toe: "De implementatie is prima verlopen. De eerste bevelplaten voor de scheepvaart zijn direct na de implementatie gesneden. De klant heeft spontaan gereageerd en een compliment gegeven voor de goede kwaliteit." Onderstaand een korte video van de machine.

 

 


 

U kunt met ons aanvraagformulier meer informatie aanvragen over PROfirst >>>

 

Kijk voor meer informatie over Multi Metaal op hun website >>>