Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Innovatieve CADCAM & Calculatie Software voor iedere Plaatbewerking


Als vanouds is Widenhorn ook op de dertiende editie van de METAVAK Gorinchem aanwezig met alle innovaties op het gebied van Plaatbewerking. Naast goede gebruiksvriendelijke software, hoogwaardige onderdelen en gereedschappen, wordt continue service en ondersteuning steeds belangrijker om bedrijven dagelijks meer uit materiaal, machines en mensen te laten halen. Zeker in tijden waarin levertijden sneller moeten, meer geproduceerd moet worden met dezelfde middelen en de materiaalprijs steeds hoger wordt. Bedrijven staan regelmatig voor de keuze om te investeren in nieuwe machines of het huidige machinepark verder te optimaliseren en meer inzicht te krijgen in lopende opdrachten en machinebenutting. Widenhorn biedt bedrijven de mogelijkheid om vrijblijvend advies te krijgen over de bedrijfsspecifieke mogelijkheden. Enkele van de plaatbewerkingen waarvoor een oplossing te zien is op de stand van Widenhorn, worden hieronder toegelicht.

 

Calculaties & Offertes gekoppeld met ERP voor iedere metaalbewerking

Een accurate calculatie voor plaatbewerking, maar ook andere metaalbewerkingen wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor een toeleveringsbedrijf om binnen enkele klikken een offerte bij een klant te hebben, maar ook voor een inkoopafdeling van een productiebedrijf. Steeds vaker komt de vraag op; zelf produceren of uitbesteden? De PROfirst Calculatie en Offertesoftware kan hierbij van grote waarde zijn. De software kan op basis van een 2D tekening (DXF, DWG, PDF, DSTV) of zelfs 3D samenstelling (STEP) automatisch een offerte maken, waarbij extra bewerkingen, zoals kanten, tappen, verzinken en ontbramen direct worden meegecalculeerd. De nieuwste release kan zelfs verschillende variaties van een bewerking automatisch calculeren aan de hand van door de gebruiker gedefinieerde waardes. Ook profielen nesten voor zagen en buislasersnijden is mogelijk, waarbij een complete database van profielen beschikbaar is. Door de online module kan een toeleveringsbedrijf haar klanten ook via hun eigen website producten automatisch laten calculeren. Dit alles kan 1 op 1 gekoppeld worden met een ERP of Boekhoudsysteem, zodat dubbelwerk wordt uitgesloten en met 1 druk op de knop een order overgenomen kan worden met alle bewerking, tijden en materiaalbehoefte.

 

 

 

 

CADCAM & Productieplanning voor alle Snijmachines

PROfirst biedt tevens een compleet Nederlandstalig gebruiksvriendelijk CADCAM systeem en echt goed Automatisch nestingspakket voor ieder type snijmachine. Alleen al in Nederland vertrouwen honderden bedrijven dagelijks op de innovatieve functionaliteiten van de software. Of het nu gaat om een eenvoudig zelfgebouwde plasmasnijmachine of een geavanceerde fiberlasersnijmachine, voor iedere machine is een passend PROfirst systeem. De modules zijn ook separaat te gebruiken om bijvoorbeeld enkel tekeningen te controleren of op te schonen, tekst en afbeeldingen om te zetten, 3D uitslagen te maken of automatische nestings te maken. De nieuwste release van PROfirst biedt nog geavanceerde koppelingsmogelijkheden met ERP, verbeterde nestingstechnologie, krachtige snijstrategieën en import van nieuwe CAD versies.

 

 

 

CADCAM voor Kantbanken

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor de kantbanken offline te programmeren. Niet alleen om werkvoorbereidingstijd te reduceren, maar ook onnodige testen bij de machine uit te sluiten, maakbaarheid te controleren in het voorstadium en machinestilstand te reduceren. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, want met de machineonafhankelijke en gebruiksvriendelijke AutoPOL software kan de machine binnen één dag in productie zijn. Dit kan op basis van zowel een 3D model vanuit ieder CAD systeem of een 2D uitslag. De bewerkingsvolgorde en gereedschapsindeling kan vervolgens automatisch worden gemaakt. Afhankelijk van de besturing zal bij de machine een duidelijke weergave worden gegeven en kan de operator gelijk starten.

 

 

 

CADCAM voor Zagen
Een bewerking die veelal wordt onderschat, qua besparingen die kunnen worden behaald, bij bedrijven zowel in de verspaning als plaatbewerking is CNC-zagen van profielen. Zaagmachines worden in overgrote meerderheid aan de machine geprogrammeerd en ook de indeling wordt handmatig gedaan. Met de LogiBARRE Zaagconverter kan dit allemaal geheel automatisch worden gedaan en alleen al meer dan 80% bespaard worden op werkvoorbereidingstijd. Vanuit ieder systeem kan een zaaglijst worden ingelezen, waarbij de nieuwste V8 release deze automatisch sorteert en indeelt in de beschikbare profielen vanuit de voorraad. De zaagconverter genereert alle NC-codes, zodat de operator bij de machine enkel nog maar op start hoeft te drukken. Ook machineleveranciers zien hier de voordelen van, zo werkt Widenhorn sinds kort samen met Promatt, waarbij een totaaloplossing van een zaagmachine met offline programmeersoftware kan worden geleverd en inmiddels al bij verschillende constructiebedrijven draait.

 

 

 

Hoogwaardige snijonderdelen en kantgereedschappen

De fabrikanten van Widenhorn hebben snijonderdelen ontwikkeld, zoals protective windows, fiberlenzen en nozzles voor nieuwere type (fiber)lasersnijmachines van o.a. Bystronic©, Mazak© en Amada©. Voor Trumpf© zijn EFL, EGL en EAQ nozzles verkrijgbaar voor Coolline en Brightline technologie. Iedere machine kent zijn eigen type nozzles, maar deze nozzles zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Naast de standaard Nozzle zijn er ook chromen nozzles beschikbaar en anti-reflex nozzles. De chromen nozzles zijn duurzamer, doordat ze beter bestand zijn tegen spetters. De anti-reflex nozzles zijn uitermate geschikt voor materiaal met een plastic beschermlaag.

 

 

 

 

Tijdens de EuroBlech heeft Parma Stamp, de kantgereedschappenfabrikant van Widenhorn, een nieuw type coating gelanceerd. Deze coating zorgt niet alleen voor een langere levensduur van het gereedschap, maar ook voor een veel mooier eindproduct. Ook zijn er mogelijkheden met speciaal zetfolie. Op de stand van Widenhorn, kunnen de adviseurs u bijpraten over alle mogelijkheden.

 

Widenhorn op de METAVAK voor een goed advies

Tijdens de METAVAK Gorinchem adviseren de mensen van Widenhorn u graag over alle specifieke mogelijkheden en wat deze voor uw machines en mensen kan betekenen. Deze editie staat Widenhorn op stand 118. Op onze stand tonen wij u de volgende oplossingen:
  • PROfirst V10 - CADCAM & Calculatie voor Snijmachines geïntegreerd met uw ERP systeem
  • AutoPOL GT - CADCAM voor Kantbanken
  • Laserlenzen & Laserspiegels voor alle lasersnijmachines
  • Protective Windows & Fiberlenzen van alle fiberlasersnijmachines
  • Nozzles, keramieken & alle andere snijonderdelen voor snijmachines
  • Hoogwaardige kantgereedschappen voor alle kantbanken
  • Universal Lasersnijsystemen
  • LogiBARRE V8 - Uniek machine-onafhankelijke programmeersysteem voor zaagmachines
  • LogiTOLE V8 - Optimalisatie van Rechthoekscharen
  • LogiTRACE V16 - Uniek uitslagen pakket voor Plaatbewerking, Apparatenbouw, HVAC en Luchttechniek

 

 

 

Data, Locatie & Tickets
De METAVAK Gorinchem vindt plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. De openingstijden zijn van 13.00 tot 21.00 uur. U kunt zich hier registreren voor gratis toegang.

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.