Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Technische Onderwijsdag - 17 november 2016


Op 9 juni hebben wij de eerste technische onderwijsdag van 2016 gehouden. Deze dag is zo succesvol verlopen, dat wij direct twee najaarsdagen hebben ingepland op 22 september en 10 november. U kunt zich al direct aanmelden voor een van deze dagen.


Onze samenleving heeft groot belang bij onderwijs in technologie & techniek. De maatschappij functioneert niet zonder mensen die hun technische talenten optimaal benutten. Technici zijn op veel vlakken nodig niet alleen in de machinebouw of toelevering, maar technici zijn ook onmisbaar bij communicatie, ontspanning, wooncomfort, vervoer en energielevering.

 

Een goede doorstroming van Educatie naar Industrie is een absolute must in deze uitdagende tijden. In het kader van techniekpromotie en het versterken van de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven ontstond het idee voor een unieke onderwijsdag, waarbij Widenhorn en WIA Educational gezamenlijk alle educatieve en industriële oplossingen tonen. Naast docenten, kunnen ook bedrijven, leerlingen en andere geïnteresseerden deze dag kosteloos bezoeken in Rhoon. Naast alle moderne apparatuur beschikt Widenhorn over een uniek museum over de bijna 100 jarige historie van het bedrijf, maar ook de technische vooruitgang.

 

Data & Locatie
De onderwijsdag vindt plaats op 17 november bij Widenhorn aan de Ambachtsweg in Rhoon. De openingstijden zijn van 09.30 tot 16.00 uur. Wij hebben een dagdeel programma in de ochtend en in de middag.

 

Programma
De gehele dag worden demonstraties gegeven, en kunt u software en apparaten in de praktijk zien op het gebied van:

 • Lasersnijden, Lasergraveren en Lasermarkeren
 • Fotomarkeren
 • 3D tekenen & CADCAM
 • Robottechniek
 • Virtual Reality
 • Snijplotters
 • Graveren
 • 3D printen
 • Techniek in het basisonderwijs
 • Simulatiesoftware

Daarnaast kunnen wij u adviseren op het gebied van:

 • Gereedschappen voor kantbanken en ponsmachines
 • Onderdelen voor snijmachines

Workshops
Gedurende de dag worden doorlopend interessante Workshops gegeven welke u bij kunt wonen. De workshops worden gegeven in ons trainingslokaal, zodat u zelf mee kunt doen. We hebben beperkt plaats, dus u kunt zich het beste opgeven voor deze workshops. Neem hiervoor contact op met ons.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door met deze link een mail te sturen met de bedrijfsnaam en de namen van de bezoekers. Dit voorkomt dat u moet wachten. Daarnaast kunt u eventueel ook een voorbeeld mee sturen van een te snijden, graveren of markeren product.

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatwerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.

 

Informatie over WIA Educational - Totaalleverancier voor het technische onderwijs

WIA Educational is leverancier en ontwikkelaar van software en hardware voor het onderwijs, onder meer voor het PO, VMBO, VO, ROC en HBO. Het leveringsprogramma bestaat voornamelijk uit werkplekken (software, hardware en lesmateriaal), technisch educatieve software en professionele software. WIA is sinds 1982 betrokken bij alle belangrijke projecten 'nieuwe technologieën' in het technisch (beroeps-)onderwijs, zowel op ROC als VMBO niveau.